Standardele culorilor

Alex

Image by freepick

Color Standards and Color Nomenclature de Robert Ridgway (1850-1929), publicat în Washington, DC, în 1912, este o comoară a cunoașterii în domeniul culorilor. Recent intrat în domeniul public în SUA și adăugat în Proiectul Gutenberg în august 2020, acesta este acum accesibil pentru toți cei pasionați de artă, știință și design, pe website-ul Color Standards.

Cu titlul său complet, Color Standards and Color Nomenclature: „Cu cincizeci și trei de plăci colorate și o mie una sută cincisprezece culori numite”, cartea oferă o privire cuprinzătoare asupra spectrului de pigmenți și a convențiilor de denumire asociate acestora. Ridgway ne călăuzește printr-o lume bogată și vibrantă a culorilor, prezentând nu doar o paletă vastă de nuanțe, ci și categorii și standarde care au fost fundamentale pentru înțelegerea și aprecierea culorilor în diverse contexte. Fie că sunteți un artist în căutare de inspirație, un designer în căutare de ghidare sau un om de știință interesat de psihologia culorii, acest text este un must-have în biblioteca dumneavoastră. Cele cincizeci și trei de plăci colorate sunt o ilustrare vie a varietății și profunzimii culorilor, oferind o perspectivă vizuală bogată care completează perfect detaliile și descrierile cuprinse în text. Cu o prezentare accesibilă și plină de informații, Color Standards and Color Nomenclature­­­ nu este doar o resursă de referință esențială, ci și o lectură plăcută pentru oricine este fascinat de lumea captivantă a culorilor. Este o comoară a cunoașterii, în care fiecare pagină aduce cu sine o nouă surpriză și o nouă înțelegere a lumii vibrante a culorilor. Indiferent dacă sunteți un profesionist în domeniul artei sau doar un pasionat de frumos, această carte vă va îmbogăți înțelegerea și aprecierea culorilor într-un mod care va rămâne cu dumneavoastră mult timp după ce veți închide cartea.

3 Comments

  1. Wonderful web site Lots of useful info here Im sending it to a few friends ans additionally sharing in delicious And obviously thanks to your effort

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *