Prognoza financiară și meteo 2024

Doamna MAIA

Pentru că se apropie Anul Nou află cum va fi anul 2024 pentru tine și pentru cei dragi, după metode arhaice, care pot fi și distractive, adică, poate deveni totul o seară de jocuri de societate în familie, ca altădată, de mult.

Ceva dulce cu bănuț

www.freepik.com

Nu doar chinezii au prăjiturele cu răvaș. În români și la aromâni există obiceiul vechi de a afla care va fi norocul financiar, dar nu în fiecare zi, ci doar în noaptea dintre ani, noapte cu încărcătură specială. Pentru a afla cum vei sta sau cum veți sta cu banii, prepară gogoși în ziua de 31 decembrie. Într-una din ele, pune o monedă de 50 de bani. Atunci când le vei prăji, ai grijă să spui: „Cum crește gogoașa așa crește averea, contul, banii din portmoneu.” Desigur, gogoșile rotunde și rumenite trebuie pudrate cu zahăr, când iar spui „Cum sunt dulci gogoșile așa dulce este și anul nou pt mine, pt familia mea, etc.” La servire, în noaptea dintre ani sau în prima zi din noul an, atenție, va trebui ca fiecare să rupă gogoașa pentru a căuta banul norocos. Nu mușca direct, să nu te trezești cu un dinte spart! Cel care găsește moneda va avea parte de noroc la bani în anul care vine.

Calendar din foi de ceapă

www.freepik.com

Pentru a afla cum va fi vremea în anul următor, pregătește calendarul de ceapă.

În 31 decembrie, preferabil seara, ia o ceapă, dacă se poate una mai mare, taie-o în două jumătăți, scoate 6 foi dintr-o jumătate și 6 foi din cealaltă jumătate. Așază foile de ceapă într-un recipient, o tavă, un platou, etc. Pune în fiecare din foi o linguriță rasă de sare. Cele 12 foi de ceapă reprezintă cele 12 luni ale anului. Dacă vrei, pune în dreptul fiecărei foi o etichetă cu numele lunii. Acum pune tava cu foile de ceapă cu sare undeva la loc ferit și întunecos pentru 24 de ore. După cele 24 de ore verifică foile și află cum va fi vremea în anul care a început: foile uscate reprezintă lunile uscate, cu secetă ale anului. Foile în care se află apă reprezintă lunile în care va ploua. În funcție de cantitatea de apă îți poți da seama dacă va fi o lună foarte ploioasă sau nu. Foile cu puțină apă reprezintă lunile cu umiditate redusă.

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *