Mașina perfectă e cea pe care o ai!

Andrei Vereștiuc în dialog cu Andrea H. Hedeș

Poate cel mai îndrăgit și autentic vlogger de conținut specializat, vlogger-ul auto Andrei Vereștiuc ne-a vorbit despre parcursul său, unul din care aflăm cum e să duci pasiunea la rangul de profesionalism.

Domnule Andrei Vereștiuc, am să încep cu întrebarea… clasică: în copilărie, ce visați să vă faceți când veți fi mare? V-au plăcut de mic mașinile?

– Când eram mic îmi doream să devin președinte, oricât de ciudat ar suna asta… Nu pentru că mă pricepeam eu la politică la vremea respectivă ci pentru că vedeam un om ce apare la TV și dă declarații importante, care îi ajută pe ceilalți.

 Când eram mic, îmi plăcea orice lucru puțin tehnic, îmi stârnea curiozitatea. Pe lângă asta, bunicul meu m-a crescut și el mereu mă ducea la scoală cu o Dacia 1300. El nu era foarte vorbăreț dar îmi plăcea să umblu la mașina lui, să apăs pe butoane, să văd cum funcționează.

Când ați început, emisiunile „clasice” pe teme auto erau încă „pe cai mari”. A fost curaj, pasiune, o doză de naivitate sau optimism să pățiți pe acest drum?

– Sincer? Cred că se poate spune și asa frumos, „curaj, pasiune, puțină naivitate și optimism”. Eu am considerat mereu că orice se poate face. Chiar dacă eram total pe lângă subiect la început și nu știam cum trebuie făcut, eram sigur de la început că pot afla „secretul succesului”. Nu m-am stresat că nu o să meargă, m-am stresat doar să înțeleg cum funcționează acest domeniu.

Vlog-ul dumneavoastră are mulți urmăritori și este unul la care se pot uita nu doar pasionații de mașini ci și cei mai puțin atrași de fenomen, mai puțin pricepuți, (printre aceștia mă număr și eu), și copiii, și piloții de raliu. E greu de găsit acest echilibru și totuși dumneavoastră ați făcut-o. Cum credeți că ați reușit?

– Zicea cineva odată că înțelegi un lucru bine atunci când i-l poți explica și bunicii. Am considerat că orice fac, trebuie să transmit omului o valoare, să rămână cu ceva și să se simtă bine in același timp.

Personal mie îmi place să înțeleg lucruri, nu să știu lucruri. Am încercat să fac acest lucru și pe canal. În rest, pot spune că da, e foarte greu să găsești un echilibru și e o chestie pe care o cauți mereu, la fiecare material in parte. De foarte multe ori sunt dezamăgit de rezultatul final și caut să îmbunătățesc următoarea producție…

Din fiecare video al dumneavoastră se văd sinceritatea și interesul pentru lucrul bine făcut. Acestea alcătuiesc „semnătura” dumneavoastră, cea care vă deosebește de alți creatori de conținut din domeniu. Veți reuși să mențineți „flacăra”, veți ajunge să vă plictisiți, să obosiți, la un moment dat, ce credeți?

– Bineînteles că mă voi plictisi. De aia nu filmez o grămada de mașini de care personal în prezent nu sunt curios… Dacă eu nu sunt curios de o mașină, consider că nu merită prezentată deoarece nu aș avea același entuziasm și interes.

Acesta nu va fi mereu un canal auto, momentan pot spune că sunt full time YouTuber și content creator, facem asta în mod profesionist însă visul meu e să nu depind de venitul acestei meserii pe viitor.

Cum adică? Momentan avem niste „targeturi” proprii de vizualizări, pentru a menține producția, uneori suntem nevoiți să urmăm anumite trenduri auto sau anumite formate.

Pe termen lung vrem să nu mai fim legați de acest aspect și vom face totul din pură dorință de a comunica, de a livra calitate omului și de a face audiența să se simtă bine.

Am văzut că încercați și să schimbați formatul, este o nouă etapă, o maturizare, o evoluție a lui Andrei Vereștiuc și a vlog-ului său?

– Bineînțeles! Lucrurile nu rămân niciodată la fel. Progresul e în natura noastră. Încercăm mereu lucruri noi însă nu putem să ne abatem radical de la imaginea și percepția publică a „materialelor lui Andrei Vereștiuc”, trebuie treptat să introducem și lucruri noi și să testăm ce anume funcționează și ce nu.

– Vloggul dumneavoastră nu e doar un job, e un stil de viață. Aveți parte și de multă aventură, întâmplări, unele haioase, altele palpitante. Ați dori să ne povestiți o astfel de întâmplare?

– Sunt de povestit, după cum vedeți, scriu aici la greu. Cred că cele mai interesante povești din acest „stil de viață” sunt desori cele care nu ajung pe camere. Momente în care era să luam bătaie de la oameni nervoși, mașini filmate cu probleme de funcționare, filmări vara la 40 de grade sau iarna la -10, excursii interesante, precum 2500 de km prin Europa cu un Audi de 600 de euro, fără climă, la 30 de grade. Mașini filmate care apoi am descoperit după că nu au ITP deși ele valorau chiar și sute de mii de euro…tot felul.

– Aveți o relație frumoasă cu publicul dumneavoastră și parte din această relație e transparența, inclusiv comunicarea câștigului pe care îl aduce vlog-ul dumneavoastră. Ce reacții ați primit după acest gest?

– Am primit reacții pozitive, după cum ați văzut. Mi se pare normal să comunici cu oamenii care te susțin, că fără ei, nu faci nimic, ești zero.

– Ce mașini s-ar afla în garajul dumneavoastră de vis?

– Trabant 601, pe asta mi-o doresc enorm și pot zice că e realizabil.

Apoi trecem pe vise precum Porsche 911 (992), BMW E30 M3, un G class de off road etc.

– Pe ce șosea, autostradă ați dori să șofați și încă nu ați făcut-o?

– Nu am asemenea dorințe, orice drum e bun, atât cât timp e cu viraje.

În schimb, dacă aș fi milionar, m-aș muta undeva lângă un circuit și probabil aș merge săptămânal.

– Între motocicletă și mașină, ce alegeți?

– În România? Mașina, clar.

– Ce le spuneți copiilor, adolescenților care vă urmăresc și numără anii până când vor obține permisul auto?

– Mașina perfectă e cea pe care o ai!

– Stimate domnule Andrei Vereștiuc, vă mulțumesc foarte mult pentru generozitatea cu care ați răspuns întrebărilor noastre.

– Vă mulțumesc și eu! Chiar mi-a facut plăcere și mi-a dat de gândit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *