Și-n 2023, și oricând, disciplina și implicarea bat orice

Mircea Bravo în dialog cu Andrea H. Hedeș

Mircea Bravo

O poveste adevărată despre tenacitate, încredere și reușite – povestea lui Mircea Bravo, unul din cei mai de succes influenceri din România

AHH: Stimate domnule Mircea Bravo, ați absolvit Facultatea de Drept dar ați ajuns să faceți o carieră într-un domeniu nou și destul de greu de înțeles, chiar de luat în serios, de generațiile părinților și bunicilor noștri, acela de creator de conținut pe youtube. A fost o decizie ușoară sau una dificilă să urmați acest drum?

MB: Consider că orice decizie care presupune să ieși din zona de confort vine cu un grad de dificultate. Nu a fost deloc ușor, am avut evident și momente de îndoială, dar am ales să rămân ferm în hotărârea mea.

AHH: Cum s-a desfășurat parcursul dumneavoastră în acest domeniu atât de diferit de cel în care v-ați pregătit, care este povestea dumneavoastră de youtuber?

MB: Nu cred că e ceva poveste sau rețetă specială, după cum spuneam, am decis că asta vreau să fac, iar în momentele în care mi-a lipsit motivația, m-am bazat pe disciplină.

AHH: Există succes peste noapte?

MB: Sincer, nu cred. Într-adevăr ar părea că în vremurile în care trăim, cu toată nebunia de pe rețelele sociale, ar putea fi vorba în unele cazuri de succes peste noapte. Dar la o analiză mai atentă, sunt convins că nu prea există așa ceva. Munca susținută rămâne baza succesului.

AHH: Există un curent care circulă în rândul tinerilor, pornind de la declarațiile unor influenceri, ale unor oameni realizați, înțelegând prin asta bogați, din afară dar și de la noi, care susțin că școala nu e necesară, nu ajută ci dimpotrivă, împiedică tinerii să devină realizați financiar sau să realizeze ceva în viață, Care este opinia dumneavoastră în această privință?

MB: Mie mi-a plăcut mult la școală, în continuare sunt un om căruia îi place să învețe, să descopere lucruri noi. Pot să înțeleg anumite probleme care există legate de sistemul de învățământ, cu siguranță sunt multe lucruri de îmbunătățit, dar n-aș putea spune niciodată că școala n-ar fi necesară, dimpotrivă.

AHH: Cât de importanți sunt banii și cât de important e ceea ce realizați, „călătoria”, principiile după care vă călăuziți? Reclama e sufletul comerțului, se spune. E oare și sufletul canalelor de YouTube?

MB: Banii sunt importanți, dar nu sunt cei mai importanți. Eu nu am luat-o pe acest drum pentru bani, a fost vorba despre libertate, despre a face ceea ce-mi place și mă împlinește. Banii au venit mult mai târziu, au fost multe perioade grele, am mai povestit despre asta, în care luni de zile n-am avut nicio reclamă, niciun contract plătit, dar eu și echipa am continuat să postăm constant, să ne facem treaba. Disciplina mi se pare cea mai importantă, pe noi asta ne-a ajutat mult. Deci n-aș pune că reclama e sufletul canalelor de YT.

AHH: Cu toate că ați cunoscut succesul, canalul dumneavoastră de YouTube depășește, de multe ori, ca audiență, nume celebre din televiziune, reușiți să fiți, cel puțin așa se vede de la distanță, un om fără „fițe”, cu picioarele pe pământ. Cum faceți asta?

MB: Da? Mă bucur s-aud asta, că parcă am tot auzit că-s fițos. :)) Îmi place să rămân ancorat în realitate și cred că mediul din Cluj-Napoca m-ajută mult la asta.

AHH: Tot o dovadă a realismului dumneavoastră este faptul că, în loc să vă cumpărați mașini și haine scumpe, odată cu succesul, ați ales să investiți banii în „afacere”, asumându-vă și un risc, unul major chiar, mă refer la filmul dumneavoastră, recent lansat, despre care vom vorbi imediat. Aveți cunoștințe financiare, ce anume v-a făcut să alegeți această cale și nu cea pe care merge majoritatea?

MB: Am o echipă extraordinară care mă oprește din a lua decizii proaste, că dacă aș fi fost pe cont propriu, cine știe… 🙂 Filmul a fost un lucru pe care ni-l doream foarte mult să-l facem, deci a fost cumva decizia firească. Dar mi-am mai luat și ceva haine, să știți. Și mașina mi-am schimbat-o, dar asta doar pentru că am probleme grave cu spatele.

AHH: Filmul dumneavoastră, Mirciulică, este, fără a spune cuvinte mari, un miracol. Sunteți un outsider în lumea cinema-ului, care, ca toate „lumile” Este una complicată, cu capcanele, cheile și regulile ei. Totuși, ați reușit să produceți, să filmați, să promovați și să distribuiți filmul care a avut și public și a ajuns inclusiv pe cea mai importantă rețea de stream-ing. Știu că în spatele lui Mirciulică stă o adevărată concepție despre viață, despre puterea de realizarea a viselor. Ați dori să ne vorbiți despre aceste lucruri?

MB: Atâta timp cât muncești și investești în visurile tale, te implici acolo cu totul, n-au cum să nu se împlinească. Mirciulică ar putea fi într-adevăr numit un miracol, încă nu-mi dau seama cum ne-a ieșit, ne-am aruncat cu totul înainte, s-a muncit enorm, s-a pus foarte mult suflet și spectatorii cred că au apreciat și asta.

AHH: Și lucrurile nu se opresc aici, mai urmează un film, nu-i așa?

MB: Mai urmează multe filme, dar da, unul vine la toamnă. Se numește Nuntă pe bani, este o comedie în care cred că se vor regăsi mulți oameni. Având deja experiența Mirciulică în spate, o să afirm fără lipsă de modestie că suntem tot mai buni și la acest capitol.

AHH: Ce importanță are echipa în tot acest parcurs, de la primul video postat pe YouTube la filme? Dacă ar fi să le transmiteți un gând, un sfat, o încurajare cititorilor noștri, care ar fi acela?

MB: Echipa este absolut esențială și eu sunt cel mai recunoscător pentru oamenii cu care lucrez. Le-aș transmite că și-n 2023, și oricând, disciplina și implicarea bat orice.

AHH: Vă mulțumesc foarte mult pentru generozitatea cu care ați răspuns acestor întrebări!

Mircea Bravo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *