Tarot

Tarotul lunii decembrie pentru români

Ce spun cărțile de tarot despre cum arată luna decembrie pentru români?

Etalarea ne arată că românii visează să ajungă în mijlocul familiei, după un an greu. Dacă sunt plecați peste graniță, își doresc să ajungă acasă, în țară. Dacă nu pot ajunge, poartă în suflet imaginea familiei întregite, unite, fericite, o imagine cumva ideală, ca o icoană. Dacă sunt în țară își doresc să ajungă la părinți, la bunici, în locul în care își au rădăcinile. Dacă acest lucru nu este posibil, familia lor, el și ea, sau el, ea și copiii, să fie împreună, în liniște, e tot ce își doresc. În decembrie pentru români cel mai mare dar este să fie împreună. Sărbătorile de iarnă nu înseamnă pentru ei atât mese îmbelșugate, cadouri, petreceri, cât a fi alături de familie, a petrece momente de liniște și pace acasă. Dragostea de familie, de țară, de tradiții e importantă acum.

În această lună românii privesc în urmă spre ceea ce a însemnat anul 2022 pentru ei, un an cu ciudat, periculos, cumva, primitiv, ca un cal greu de stăpânit, pe care trebuie să înveți din nou să încaleci, deși toată viața ai condus o mașină. Un an primejdios, trăit sub amenințarea unei agresiuni brute și parcă din altă epocă. Un an în care grijile, greutățile, eforturile, munca, necazurile au fost atât de multe și de copleșitoare încât nu a mai existat nici un orizont, nici o speranță, doar problema rezolvării celei mai mari dintre greutăți, după care urma problema rezolvării unui alt necaz și tot așa. Nu a existat timp pentru a-și trage sufletul, pentru a se gândi la ziua de mâine, cu atât mai puțin pentru a se bucura de viață. Banii au fost mai puțini decât de obicei și oricât s-au îngrijit de ei, aceștia nu au fost îndeajuns.

Tot în această lună românii se gândesc la ce le va aduce anul care vine. Este un an pe care îl privesc cu neîncredere, cu scepticism, fără mari așteptări, dimpotrivă.

2023 va fi pentru români tot un an greu, dar cu ceva mai puțin greu decât 2022. Banii vor fi tot puțini, munca și grijile tot multe. Dra va scădea amenințarea agresivității. Aceasta se va transforma în ceva ce aduce a diplomație, a negocieri, dar perfide, viclene, vorbele multe vor acoperi adevărul.

N1021

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *